2019-12-20
男朋友住沙田,平時係新城市同周邊 d 餐廳已經食到厭,今次就過條橋去河畔個邊覓食~行過見到呢間台灣野,裝修好似幾骨子,入面都多人食,就決定試呢間!Menu 入面飲品同食物種類非常多,有選擇困難症既我揀左好耐先 shortlist 到 4 樣(2個人食 4 樣其實都好多)醉小三:有醉鴨舌,醉豬手同醉雞,3樣都好夠” 醉” ,入味得尼又好清新,每樣都有 4 件,份量算多鹽酥雞(自選口味):好大碟有成十件雞,最特別係佢比你自己落調味粉,我最中意咖哩味綜合滷味肉燥飯:男朋友叫既,平時好食得既佢都食唔哂,可想而知幾大碟。而且又有我中意既滷水鴨舌,一餐食左 2 種味既鴨舌,滿足紅燒牛肉面:佢 menu 寫微辣,不過對我呢個辣精尼講算係一 d 都唔辣哈哈,如果有得加辣會仲開心。個牛肉好林好易咬開,好大舊,有成 3 舊!食唔哂呀飲品:薑母茶,同蜂蜜菊花薑蜜,因為我地 2 個都病病地,唔敢飲凍野下次有機會尼,會試下個忌廉芝士磨菇雞翼~
下次有機會尼,會試下個忌廉芝士磨菇雞翼~