2024-10-18
我都嚟食放題啦,揀咗個SET D,係咁多SET入面最中等嘅,可以食120分鐘,仲可以加錢飲梅酒、清酒同啤酒。頭盤可以食到黑毛和牛同海鮮,黑毛和牛嘅肉真係冇得頂,烤到焦香焦香,一口食落去仲保留住好多汁水,而且都唔需要點咬,感覺就融化咗。原隻魷魚筒係可以整隻攞或者剪成細部分再攞去烤,整隻好大個,新鮮同Q彈。我有去蔬菜區攞咗啲翠肉瓜嚟烤,搭配住M9薄炙牛里脊肉一齊食,咁樣食先唔會膩。每一片都超大塊薄切嘅脊肉,脂肪均勻,有牛肉味,又唔膩,我真係好鍾意食醃製過嘅牛肉。鍾意食明太子嘅朋友絕對唔可以錯過福岡明太子卷,滿滿嘅明太子再加上壽司飯,真係好好食。牛脷都有好多選擇,我揀咗薄燒蔥花牛舌,鍾意食鹹味嘅朋友必叫呢款,每一片都切得好平均,燒起上嚟好快熟,驚太un嘅可以點埋醬汁食,包你唔會後悔,食落有新鮮牛肉味又有少少脆口。炙燒牛外橫隔膜都非常值得一試,只需單面煎烤,當牛肉表面油脂滋滋作響時,即可將牛肉捲起上碟。牛肉本身嘅熱力會將另一面焗熟,避免過度烹調。咁樣,牛肉口感更加鮮嫩多汁,原汁原味得以完美保留。