2020-11-16 96 瀏覽
今日同朋友去左4個地方試唔同既小食,最後晚餐選擇左係旺角。見到呢間好吸引,有好多小食又有車仔麵食,個環境又幾舒服😀所以就入左去食!我地叫到成枱都係野食,超滿足🤤海龍王麵 ($38)有咖哩魷魚,墨魚丸,魚皮餃,生菜。我叫左配河粉同大地魚湯加沙嗲汁。份量超多😍好抵食!墨魚丸好滑,魷魚好彈牙,魚皮餃都好好食!再配埋我至愛既沙嗲汁真係昇華曬,另外個湯底都好夠味!👍自選三餸車仔麵 ($39)朋友叫左五香牛腩,蠔皇冬菇,炸魚皮,加腩汁,配油麵 。炸魚皮好脆,放落湯浸一浸,超級好食。😭五香牛腩嘅牛腩炆得好好,而且五香味好夠,抵讚👍👍咖哩魚蛋 ($8/6粒)咖喱唔算辣, 怕辣嘅人唔洗怕, 但就非常之香, 魚蛋唔會煲到淋晒, 仲好有咬口👍🏻掂魚肉燒賣 ($8/5粒)燒賣就比較細粒,但口感十足。配埋佢個辣油,好香,但未算好辣,不過都幾過癮😆煎釀三寶 ($15/3件)可以自選口味, 我地揀左茄子, 紅腸, 同豆腐~ 😌件件都超級厚切, 勁足料, 一件可以抵出面2-3件😳😳加埋鼓油超正, 童年回憶再現呀😋😋炸雞翼 ($18/3件)雖然雞翼比較細隻,但皮炸得好脆好香,而且調味非常好,唔會話好咸。😀手工粢飯 咸

海龍王麵 ($38)

自選三餸車仔麵 ($39)

咖哩魚蛋 ($8/6粒)

魚肉燒賣 ($8/5粒)

煎釀三寶 ($15/3件)

炸雞翼 ($18/3件)

手工粢飯 咸 ($18)
粢飯好足料,入面既油炸鬼都好脆,我覺得係要試既!😆

碗仔翅 ($23)
碗仔翅好開胃,亦都份量十足。雖然係仿翅,但都好足料!😍

總括嚟講,抵食夾大件,食物種類多,味道不錯,價錢適宜,環境舒服,服務良好。😆😍🥰