2018-08-01
我每個月都會有一日過長沙灣做嘢嘅,今次我老公放咗工就陪我一齊過嚟,做完嘢都接近6點,又未食嘢,就係我哋係長沙灣行去深水埗之間,沿途見到間餐廳門口有下午茶d餐牌,一睇又幾啱食,即刻同老公入去醫肚先特大雞脾配薯條另加$8配咗3隻雞翼首先要讚嘅係雞脾,完全冇油,又唔乾,我哋估佢應該用烤焗整,真係好正好正,仲要超大隻,重點係$32,真係超值價全日早餐$31即係以$31嘅價錢食到咁豐富,物超所值嘅佢蒜蓉包同炒蛋係好食嘅呢個加$8,菜同胡麻汁都正嘅,不過略嫌太多粟米粒,可能我上面個全日早餐都有粟米粒所影響跟餐普通凍飲加$2,特色飲品都係加$4特濃薄荷朱古力,真係超特濃,薄荷朱古力味好香如果唔鍾意特濃嘅可能會覺得苦,但大愛朱古力嘅人就會覺得好好飲芒果乳酪,又係好好飲,芒果味同乳酪味道都好濃郁,但濃得嚟又唔算話好甜嗰隻,仲有輕微芒果粒因為我哋成6點前到,已經係下午茶尾聲,之後就見到有晚餐餐牌好似好吸引,下個月再過嚟做嘢要食下先感覺這間餐廳似係小本經營嘅小店,但眼見佢材料成本同價錢好唔成正比,其實講真咁嘅質素食物唔應該收咁平價錢,雖然我作為消費者食到d又平又正嘅真心覺得物超所值,但同時會擔心食店點樣做到
特大雞脾配薯條
另加$8配咗3隻雞翼
全日早餐$31
即係以$31嘅價錢食到咁豐富,物超所值嘅
佢蒜蓉包同炒蛋係好食嘅
跟餐普通凍飲加$2,特色飲品都係加$4
因為我哋成6點前到,已經係下午茶尾聲,之後就見到有晚餐餐牌
好似好吸引,下個月再過嚟做嘢要食下先
感覺這間餐廳似係小本經營嘅小店,但眼見佢材料成本同價錢好唔成正比,其實講真咁嘅質素食物唔應該收咁平價錢,雖然我作為消費者食到d又平又正嘅真心覺得物超所值,但同時會擔心食店點樣做到收支平衡呢,不過可能係下午茶先咁抵食