2018-05-05
今日好得閒專登同小鮮肉老公仔出咗去大埔~ 諗住搵好嘢食!!! 最後見到潮福一百九十幾蚊已經可以食火鍋所以就中咗入去啦一入到去門面企企理理~ 分咗蒸氣石鍋區同埋打邊爐區~ 靚女經理安排咗一張五至六人枱畀我哋兩個人坐!😄 我只可以用好闊落嚟形容坐得好舒服~~首先原來定食123 係一定會有齊畀我嘅!! 之後任點任飲任食 就係喺圖中右手邊嗰一列😍😍 貝係食個海鮮拼盤都已經好抵!!打邊爐梗係要飲 竹蔗茅根水~ 清甜夠味而且涼浸浸!!!有超多配料~ 又可以開展混醬大行動~而且企企理理!岩曬喜歡乾淨的本人妻!!極尚安格斯牛肉到了~ 條理分明! 肉味夠海鮮拼盤超大盤~除咗有聖子~ 仲有大大隻的蠔~蝦~ 貴妃蚌等等~~ 係大大隻嘅貴妃蚌呀 喺潮福 散叫的話係斷兩計㗎!!!!!! 只係食隻蚌都抵魚生好新鮮~~~ 好味好味!! 人妻發現原來啲象拔蚌係可以放落雞煲打邊爐㗎!!! 一 蚌兩食~ 叻叻豬大家冇睇錯!!!呢隻咁嘅雞係畀我攞嚟做湯底嘅~~ 絕對唔係未發育嘅鵪春雞~~~ 而係一隻絕對過咗青春期嘅肥雞人妻將佢一次過放曬落去煲湯度~ 之後叫咗啲粟米! 攞嚟淆湯~ 首先滾 咗啲海鮮食~ 海鮮非常鮮味!海鮮嘅甜
打邊爐梗係要飲 竹蔗茅根水~ 清甜夠味而且涼浸浸!!!
極尚安格斯牛肉到了~ 條理分明! 肉味夠
人妻將佢一次過放曬落去煲湯度~ 之後叫咗啲粟米! 攞嚟淆湯~ 首先滾 咗啲海鮮食~ 海鮮非常鮮味!海鮮嘅甜味充分融入雞湯裏面~ 大家記住千祈唔好加水~ 叫姐姐畀個 湯殼片走上面啲油!! 之後飲咗嗰雞湯先 好肯定我一句好諗過阿媽煲啲湯呀( 內心小聲音:阿媽對唔住) 真係好好飲好好飲好好:
手打丸系列絕對唔係街市凍肉舖嘅貨色~ 全部彈牙牙有口感食完亦都唔會口渴!!
手打韭菜餃~~ 直情有住家味道味
黑毛豬肉~ 滑嘟嘟!! 肉味濃~
總括嚟講真係好抵食而且好味!!! 最緊要係個湯底都飲得~ 而且舒服無論係家庭同拍拖都值得一試!!!