2020-04-19
起九龍灣行完街,過黎emax 醫下肚~呢間台灣麵既野食款式都幾多,價錢幾經濟。✨滷蛋豆腐肉燥飯($43): 佢個飯量真係超多,肉燥雖然瘦瘦地,但撈埋個汁幾好食。滷蛋入味,伴菜又加左d 蒜蓉,清清地幾香。豆腐有輕輕炸過,外皮有少少脆,感覺香口d~✨燻蹄拼海蜇($68): 食落好冰感,燻蹄海蜇份量都幾多,食落爽口,點埋酸汁好開胃。✨炸雞湯拉麵($61): 個炸雞上枱果下嚇一嚇,個樣好搞笑,成條油炸鬼咁xD 脹卜卜,顏色好金黃,同平時見既炸雞有分別。食落原來粉漿係好鬆化,但入面d 雞又好嫩,點埋沙律醬係正既。✨拉麵雖然唔知係咩湯底黎,但夠入味唔會太腍,入面仲有粟米,四舊魚蛋,半隻蛋同菜,夠飽肚。✨跟餐加$4, 要左個芝麻奶茶,個味都幾特別,少少芝麻香又有好香甜既奶茶味~不過茶味同芝麻味濃d 就更加好, 但整體黎講係抵食既。