餐廳: 金記冰室 (Two Harbour Square)
資訊:

2021-05-01 174 瀏覽
觀塘海濱公園,我得閒呢就行下,幾舒服。 今次帶埋爸爸媽媽黎去海濱公園睇下人放狗,曬下太陽,唔洗成日屈係屋企。Hea 到黄昏時間,一出黎就見到間金記冰室,兩老就話食埋晚飯先返屋企。餐廳都幾多人,又多人叫外賣。呢隻用QR code 度單好方便,又準確。餐具又齊全。我地叫左XO 醬蝦球炒西蘭花、 韭黃叉燒炒滑蛋、咖哩牛腩飯同一份鐵板西冷牛扒。每碟份量都唔少,又唔貴,唔洗加一,好抵食。餐廳絕味不孤寒,啲蝦、叉燒、牛腩都好多。份西冷牛扒超大塊,大過手掌。幾碟野味道都好好,不得不提哩牛腩飯入面呢牛筋好腍,入口即溶。牛扒仲有得嗌幾成熟,口感適中。