餐廳: 富臨皇宮
資訊:

餐廳: 富臨皇宮
資訊:

2016-04-26 1368 瀏覽
今日親戚飯局,因為有老人家關係,所以選擇較近的天盛商場酒樓,訂位6:30pm來到算多人,不過枱與枱之間都較擠迫,坐下經理就好好禮貌介紹有什麼套餐,散點的餐牌選擇很少,我們10人都不想麻煩所以點套餐,星期三關係有特價$1980 10款菜式,就呢款不到10分鐘經理送上燒鵝一碟,幾大碟喎燒鵝皮都烤的幾脆,汁剛剛好,唔老之後d餸菜每隔5分鐘就上,我們食唔切可能佢見我地肚餓,哈哈張枱真係細左少少,每碟都好足料好大碟,正我最喜歡這款西蘭花珊瑚蚝炒蝦球,蝦球都好大隻,唔係冰鮮個種,點埋蝦膏一起吃正帶子和鮑魚就不過不失,都係足料 好大碟 呢個套餐係跟大龍蝦焗芝士伊麵的,不過經理姐姐話臨時賣哂轉大蝦給我們,唯有將就下,來到就有點失望,變了中蝦 蝦味不足,不過意外地芝士伊麵做得幾好,唔漏! 味道剛好。小魔女都幾鐘意食酒樓的蒸魚,因為特別香滑,但今次真係over cook 條魚老哂... 我地都食剩😭上湯時菜就較淡味,適合老人家這個鮑魚仔褔建炒飯值得讚足料,每啖飯都掛汁最後甜點有凍桂花糕冰凍涼涼的,唔太甜,食左咁多野用呢款做飯後甜品超Good..總括一家人叫這個套餐真的超值樣樣餸都好大碟 另外仲有限定優惠

不到10分鐘經理送上燒鵝一碟,幾大碟喎
燒鵝皮都烤的幾脆,汁剛剛好,唔老
之後d餸菜每隔5分鐘就上,我們食唔切

可能佢見我地肚餓,哈哈
張枱真係細左少少,每碟都好足料好大碟,正

帶子和鮑魚就不過不失,都係足料 好大碟
帶子
蝦味不足,不過意外地芝士伊麵做得幾好,唔漏! 味道剛好。
條魚老哂... 我地都食剩😭
上湯時菜就較淡味,適合老人家
上湯時菜
這個鮑魚仔褔建炒飯值得讚