2020-02-21
COVID-19 疫情下,人心惶惶,好多餐廳飯店都比較冷清。上網見到抵食6人套餐,避免公眾活動,無約親朋戚友, 自己屋企4個人去食 飯店人數寥寥可數,每枱有足夠距離。入門口要量體溫和用酒精搓手液。一坐低有一柸自家製涼茶,應該係羅漢果水 除咗以上安全措施,枱面亦放了酒精濕紙巾,餐具經過高溫消毒。衛生指數令人感到十心安心6人套餐內容如下,價錢不包括茶介,前菜和加一服務費:前菜跟潮州飯店的差不多,食了一半才記得影相套餐可以揀橙汁或紅酒,我地揀左橙汁炭燒半熟安格斯牛肉沙律。燒牛肉味道出色,沙律個汁調得好好味,好開胃。我認為呢個係全個餐最好味的龍蝦湯蛋白燴燕窩。中西合璧,燕窩份量比例唔算少。湯好濃,幾好!原隻蠔皇花膠扒。花膠扒都夠大,雖然個汁唔夠掛身,但味道恰到好處慢烤脆香茶燻鴨。同個名一樣,脆香!皮脆肉香上枱配埋蒸包,加埋醬汁,夾住來食!上湯焗加拿大龍蝦(伊麵底)古法蒸沙巴花尾躉。魚好滑,幾乎骨都食埋101鮮果拿破崙。呢個利害,本以為是6小件,原來夾了六層不同水果咁高 雖然係6人餐,我地大致上食晒,除左個伊麵要拎走。疫情下甚少外出進餐,今次總算大满足!
6人套餐內容如下,價錢不包括茶介,前菜和加一服務費:
前菜跟潮州飯店的差不多,食了一半才記得影相
套餐可以揀橙汁或紅酒,我地揀左橙汁
慢烤脆香茶燻鴨。同個名一樣,脆香!皮脆肉香
上枱配埋蒸包,加埋醬汁,夾住來食!
上湯焗加拿大龍蝦(伊麵底)
古法蒸沙巴花尾躉。魚好滑,幾乎骨都食埋