2020-04-12 2003 瀏覽
呢間粥店我地都食左好耐,價錢合理,質素平穩,唔會令你點失望,百鬆啲就可以食飽四個人,所以我地一家都經常幫襯油器全部$9件,好味,不過有時要睇佢出個時間,尤其係煎堆,凍左會唔好食,仲好油淋淋。齋腸好滑好彈,好難夾起,醬料就自己黎喇,咁仲好,因為我地鍾意多醬多芝麻,必點!炒麵都唔錯架,唯獨是個器皿有保留,一黎伙記嘅手指會接觸到啲麵,二黎好容易夾跌,不過依然會點咸肉粽$17一隻,因為我唔食粥所以叫,但係我都好鍾意食,佢好紮實,唔會又濕又淋,咸肉半肥瘦,全肥嘅就不硬恭維。。。至於艇仔粥係我屋企人必點,因為粥底綿滑,材料豐富又足料,屋企人除左艇仔外係唔會叫其他粥,咁就知佢有幾好味將軍澳區內就腳又好味嘅,佢應該當之無愧,不過請唔好催人,趕時間都建議唔好去食喇,因為佢地人手唔多,做唔切,或者比少少耐性等一等吧香港人

2020-04-09
1 分鐘 (堂食)