2018-08-11 89 瀏覽
Happy Friday 當然出街食啦,今日全日都落雨唯有近近地,熟食市場大排檔開餐,經常都幫襯呢間建榮,大大碟又好味,價錢合理家常便飯feel蒜蓉開邊粉絲蒸蝦每次都必點,蒸得啱啱好,很大碟呢,粉絲底都成碟餸咁多,去街市買都要呢個價錢,送飯一流呢度仲有我最愛嘅德國麥啤,配炸乳鴿match過配炸豬手囉😂😂呢度乳鴿好大只,肉質好嫰滑,熱辣辣,即叫即炸西蘭花炒鮮尤好好味,唔太油賣相好掂第一次點呢個建榮特色炒飯,有驚喜應該用咗瑤柱,鮮蝦仁同鹹蛋黃去炒,好香粒粒分明,每一啖都有濃濃嘅蛋黃香,喺其他酒樓未食過,建榮特色炒飯 真係有’特色’簡簡單單又一餐,真係要支持多啲街坊小廚,呢度嘅店員很親切,同食客打成一片,星期五晚飲下啤酒,放鬆一下真係fit到漏

蒜蓉開邊粉絲蒸蝦生

炸乳鴿

西蘭花炒鮮尤好好味,唔太油賣相好掂
西蘭花炒鮮油

第一次點呢個建榮特色炒飯,有驚喜

建榮特色炒飯

2018-08-10