2022-11-18 76 瀏覽
酸菜魚癮又起,每隔一段時間都會好想好想食酸菜魚!今次再次幫襯麻辣派對,其實都算幾熟悉個環境了。燈光同裝修就好似去左開Party咁,比較暗,但必要既燈光都足夠。坐位都好夠闊,完全唔會迫,總括來講坐得好舒服。不過今次黎,已經冇左之前果款包裝出位既濕紙巾,比較可惜XD今次點得唔多,因為有之前既經驗,兩個人如果點兩個大菜係冇可能食得晒,所以剩係點左一大一小!其實唔係太大食,點一個大野就都夠食!🔸水煮系列酸菜味型江團+蓮藕每次黎都會點酸菜魚,每次點都一定一定加蓮藕!蓮藕唔係就咁掉落去煮,係有經過處理。點處理呢我唔知,我只負責食!我諗應該係炸過之類,總之食落食甜甜地好好食,質感唔係爽脆又唔係粉,係爽得黎又帶少少煙韌!講返酸菜魚本身,用料足就一定,勁大個盤,有勁多魚,酸菜,芽菜,魔芋,粉條。魚肉唔嚡又吸到味,酸菜唔會太酸,都好食。粉條都好chewy!最重要個湯都好好味,夠辣,酸又剛剛好唔會死酸,個湯又夠厚。真係好抵食!🔸古法咕嚕肉點解黎麻辣派對會食咕嚕用肉?因為本身都幾鐘意,同埋,呢度真係做得幾好食呀!對比好多餐廳都好食。個汁酸甜度剛剛好,肉用既部位都唔錯,有瘦有肥。雖然汁已經平均分佈晒係D炸皮,但

不過今次黎,已經冇左之前果款包裝出位既濕紙巾,比較可惜XD

🔸水煮系列酸菜味型江團+蓮藕

🔸古法咕嚕肉
點解黎麻辣派對會食咕嚕用肉?因為本身都幾鐘意,同埋,呢度真係做得幾好食呀!對比好多餐廳都好食。個汁酸甜度剛剛好,肉用既部位都唔錯,有瘦有肥。雖然汁已經平均分佈晒係D炸皮,但食落仍然有脆度!高分之作!

食飽飲足,臨埋單見到居然有外國人同印度人黎食,估唔到佢地都鐘意食麻辣野XD