2018-06-18 2229 瀏覽
今日同朋友去做gym ,就順便去埋體育館嘅泳池餐廳食飯,餐廳裝修雖然普通,但係嘢食勝在抵食好味,每碟餸都好夠獲戲,而且價錢真係好平,平均30幾蚊1個餐, 仲要包埋嘢飲,相信係香港地已經好難搵。話明係泳池邊餐廳,就梗係見到泳池啦!餐廳入面有一幅落地玻璃,望落去就係泳池,可以一邊食嘢一邊望住人游水。我同朋友叫咗日式海鮮炒飯同蕃茄豬扒飯,兩者好味,而且好有鑊氣。番茄豬扒飯,推薦指數:3.5/5廚房放咗好多洋蔥同埋蕃茄去煮,令到醬汁好有番茄嘅香甜味,而且師傅將豬扒預先煎過,食落更加香口,配埋醬汁,好送飯。不過有兩舊蕃茄似乎未煮熟,食落好生,味道有少少怪怪的。日式海鮮炒飯,推薦指數:3/5炒飯好夠鑊戲,粒粒飯都係金黃色,而且廚房灑上白芝麻,食落甘香。不過有少少奇怪嘅,明明海鮮炒飯,但係廚房竟然放埋叉燒去炒,係有啲搞笑嘅!

番茄豬扒飯,推薦指數:3.5/5

日式海鮮炒飯,推薦指數:3/5