2020-11-26
今晚同朋友食晚飯,試左間長沙灣地鐵站旁的泰式餐廳<喜泰味>泰國菜,朋友勁讚抵食夾大件,仲可以飲番杯啤酒relax 一下,啱曬同朋友來聚下。餐廳都幾大間,坐得舒服同吾會好迫。餐廳供應多款不同的泰國菜,亦有晚市套餐供應,價格亦都吾貴。<芋頭焗飯 $98>芋頭焗飯好大煲,用鐵鍋盛着,熱辣辣上枱。焗飯入面材料非常豐富,有芋頭粒、大蝦、青口、冬菇、草菇、魷魚、腰果等等。焗飯飯質綿而不硬,而且吸收曬材料同醬汁嘅味道,飽肚又好食,係必食之選。<鐵板蠔餅 $88>蠔餅本身個蛋餅底好厚,而且蛋餅入面仲有好多蠔仔同芽菜,蠔仔仲吾細隻,隻隻都厚肉又juicy,又夠新鮮,非常好食。<泰式鳳凰雞丸 $58>雞丸吾算好大碟,但炸得金黃香脆,咬落去夠彈牙,配合埋甜酸醬,非常開胃。最後當然吾少得大象生啤同泰式奶茶啦!!~整體來講,餐廳乾淨企理,坐得舒服,而且亦不趕客,餐廳嘅食物質素水平都好好,而且價錢大眾化,抵食又好食,下次想食泰國菜,我哋又多一個平靚正嘅選擇啦!!~
<芋頭焗飯 $98>
<鐵板蠔餅 $88>
<泰式鳳凰雞丸 $58>
最後當然吾少得大象生啤同泰式奶茶啦!!~