2022-07-04
深水埗出名多美食😋聽朋友講炯記有市面比較少見既鵝油撈麵😳試下同一般撈麵有乜唔同🤔我哋order左個炯記二人套餐($198) 份量睇落都幾大份😋兩個人食一定夠啦!二人套餐($198):太子鵝油撈麵(2碗)呢度嘅必定推薦! 鵝油同粗麵超夾🤤麵質煮得剛剛好 唔會過硬或過淋!麵去鹼程度都做得足👍🏻配合鵝油好好食 (建議趁熱快啲食🦢味道係最好嘅)鹽焗手撕雞(半隻)🐔雞肉嫩滑而量足 鹹味適中😋仲有滿滿芝麻放面 送飯一流💪🏻冬菇醬皇豬手(例牌)有四隻好入味而且香濃軟糯既豬手🐷豬手毛處理得好乾淨🥰可以食得放心!有幾粒小花菇🍄香得黎仲吸收晒豬手骨膠原汁精華🤤超好味!麻辣雞腎及酸辣雲耳麻辣夠香夠濃🌶忍唔住一夾再夾個雞腎黎食🤣雲耳酸香醒胃👍🏻正好用黎中和豬手既骨膠原感!菜芯(油菜)應該係用煮麵水黎煮菜🌱菜芯夠淋甜!是日靚湯(2碗)係粟米粉葛雞湯🌽幾足料!見到隔離枱碗湯🍵有隻大雞比係碗湯到😳飲品(2杯)一杯熱咖啡同一杯凍檸樂(特飲不用加錢)食得好飽又好滿足🤤食完搵下google發現哩間店北角同長沙灣都有分店👍🏻下次可以encore🥳
二人套餐($198):
太子鵝油撈麵(2碗)
鹽焗手撕雞(半隻)
🐔雞肉嫩滑而量足 鹹味適中😋仲有滿滿芝麻放面 送飯一流💪🏻
冬菇醬皇豬手(例牌)
麻辣雞腎及酸辣雲耳
菜芯(油菜)
應該係用煮麵水黎煮菜🌱菜芯夠淋甜!
是日靚湯(2碗)
飲品(2杯)
一杯熱咖啡同一杯凍檸樂(特飲不用加錢)