2024-03-21 1775 瀏覽
🔥白胡椒澳洲龍蝦粉絲煲,餐廳提既龍蝦粉絲煲讓我同朋友真係非常有驚喜。龍蝦本身生猛扎扎跳非常新鮮,肉質鮮嫩彈牙,每一啖啖啖肉都充滿胡椒嘅味道。而家龍蝦肉都飽滿,品質非常出色。龍蝦肉非常爽口彈牙,餐廳喺控制烹調龍蝦嘅時間拿捏得非常好,絕對唔會有太熟嘅情況而且粉絲既煮製非常到位,味道入味均勻,口感細膩滑潤,完全吸收了龍蝦湯汁既鮮甜味道。粉絲份量適中,令人愛不釋口,呢度菜絕對係非常出色,熱辣辣再加香噴噴,簡直就係好食!🦞🦞🔥椒鹽一口鮑魚,鮑魚係椒鹽嘅方式烹調,鮑魚非常大隻,而且亦都食得出食材非常新鮮,大大隻嘅鮑魚實在令人地目不暇給!餐廳係調味方面亦都做得非常好,椒鹽同埋鮑魚嘅配搭非常出色,辣辣地再加埋蒜蓉嘅味道,令到鮑魚嘅味道更加提升,鮑魚嘅口感亦都非常厚實,大大隻鮑魚,正!🔥沙田雞粥,個粥嘅調味亦都唔會有太多味精食得出雞肉本身嘅鮮味,而且每一碗粥都有起碼六至七件鷄,都比起想像中多,粥身煲起黎非常軟綿綿,調味亦都適中,每一件雞都食得出雞肉嘅鮮嫩,絕對唔係雪藏貨嘅級數,令到成個粥更加好食,有啲喜出望外海鮮菜館都可以做出咁優秀嘅粥,如果鍾意食嘅朋友絕對唔可以錯過!最後老闆娘仲送咗個綠豆沙糖水俾我哋

最後老闆娘仲送咗個綠豆沙糖水俾我哋,非常親切,鍾意食海鮮嘅朋友唔可以錯過呢間餐廳
  • 白胡椒龍蝦粉絲煲
  • 綠豆沙