2021-12-05 717 瀏覽
見疫情回落,落返街食呢間制坊老店,可惜令人大失所望……首先入餐廳,店員提醒要掃瞄QR Code,符合政府規定係冇問題的,咁我要求填紙,點知店員串我而家仲填紙呀!?我心諗我點配合政府措施唔關你事,你只需要提供適合既物品就可以。雙拼米線+凍飲 $43 價錢幾公道,其中花生有一半係冧到疏風咁,而黑牛柏葉就太過堅韌,有原條上既黑柏葉叫人點食呢?比起坊間米線店,雞肉結實有咬口,係我鍾意食既其中一個原因。跟住望入廚房,發現廚房兩個店員係奉合政府「一戴一露」政策,將口罩放到下巴底咁準備食物。更加攞命既係,有個樓面店員叫廚房同事去買X福傷風素,咁就可以收鼻水。大佬,口罩唔係裝飾,而且你有病唔休息,唔妥善戴好口罩,又唔戴手套咁準備食材,同傳播病毒有咩分別呢?一諗起呢個情況,再便宜亦補償唔到
見疫情回落,落返街食呢間制坊老店,可惜令人大失所望……

比起坊間米線店,雞肉結實有咬口,係我鍾意食既其中一個原因。

一諗起呢個情況,再便宜亦補償唔到