2020-01-17 358 瀏覽
今日跟老公去大角咀千色店行街肚餓就去茶餐廳食個小炒小菜都足夠餐廳當晚人流不算多,不需要等位,窗邊貼了餐單,港式餐廳的特色。我們點完餐後,飲中湯,是日餐湯是青紅蘿蔔粟米豬骨湯,無加味精,很清甜,我食了湯料,豬骨都好滑,紅蘿蔔很甜,原來中湯都可以甘好味薑蔥蠔煲 蠔煲是要時間等待,當店員送上枱時,已經聽到滋滋聲,很香的醬汁味,蠔呀,好大隻,份量夠大份,蠔經過泡油,很肥美又鮮味十足,薑片蒜粒青蔥都爆得好香,我食蔥,老公食蒜粒,好美味西蘭花鮮蝦球擺碟時都見到好多蝦仁,蝦仁很美味可口,吸收了蒜汁,蝦仁都大粒,爽口,西蘭花很綠,廚師爆香蒜茸,大火兜炒,食得出鑊氣,而且口感不錯加了$12轉套餐,有湯有飯,白飯常滿,一定飽肚加多$3嘆杯凍奶茶,奶色唔錯,奶味茶味岩岩好,滑口而不澀。大角嘴其實有好多好正的餐廳,下次再幫襯
今日跟老公去大角咀千色店行街
肚餓就去茶餐廳食個小炒小菜都足夠

薑蔥蠔煲

西蘭花鮮蝦球

加了$12轉套餐,有湯有飯,白飯常滿,一定飽肚

加多$3嘆杯凍奶茶,奶色唔錯,奶味茶味岩岩好,滑口而不澀。

大角嘴其實有好多好正的餐廳,下次再幫襯