2020-09-27 536 瀏覽
已經有好耐冇食過水煮魚啦!咁啱有個鍾意食辣嘅朋友都話佢好耐冇食過川菜,就搵咗呢間嚟試吓😍我哋嗌左一份水煮桂花魚(辣度3),配菜揀咗金菇、牛柏葉、娃娃菜、木薯粉,同一份「川莊辣子蒜片和牛肉」🤩講吓味道先,桂花魚嘅魚肉好嫩滑,份量比想像中多,兩個人來講啱啱好,唔會每人得幾塊咁👍🏻配菜水平正常,其中木薯粉同湯真係超夾,分量超多,多到兩個人都食唔哂😂辣度佢有分1至5,我哋揀咗3,呢個辣度對我哋嚟講岩岩好😋 好多餐廳為咗迎合香港人口味,就算嗌到大辣都唔夠辣,所以呢間值得推介俾鐘意食辣嘅朋友😝辣子蒜片和牛肉唔記得咗影相,牛肉淋,油份充足,份量亦岩岩好總結來講,呢間餐廳啲嘢食嘅份量算多,唔會令人覺得餐廳好姑寒,而且經Openrice book位有八折,我哋兩個人食到捧住個肚落街都只係每人$250!真係超抵!
已經有好耐冇食過水煮魚啦!

水煮桂花魚

辣子蒜片和牛肉唔記得咗影相,牛肉淋,油份充足,份量亦岩岩好

2020-09-26
水煮桂花魚