2024-10-25
抵食工廈Café西餐😋好耐無見朋友喇,放假朋友約左我地黎呢間餐廳,預早打電話book左,一齊食飯傾下計🤓慢煮法式油封鴨腿野菌燉飯 $128唔洗$150可以食到油封鴨腿! 價錢無可挑剔,鴨腿外皮乾脆,仲保留少許鴨油香,腿肉咸香。野菌燉飯正常發揮,好香野菌既味。呢個價錢食到咁既質素絕對抵食!澳洲M5和牛板鍵 $198我地叫左五成,岩岩好,牛板鍵有少少筋,但都夠牛味,配上青花椒阿根廷青醬,味道豐富左,配菜仲有火箭菜同牛油大蒜(大蒜白既部份),大蒜食落好清甜,配上牛板鍵有解膩作用。芝士牛肝菌風味黑松露醬脆薯條 $68牛肝菌風味黑松露好味,幾濃郁,但唯獨個薯條,一上碟係唔脆既,應該係一開始火喉唔夠,未炸脆,而唔係放耐左唔脆,但配左黑松露醬係好味既,當佢焗薯咁食。芝士蕃茄焗自製意式肉丸 蒜蓉多士 $78蒜蓉多士焗得香脆,就咁食都好香口意式肉丸好大粒,有8粒肉丸,加埋酸甜既蕃茄醬同有唔少既番茄肉,配埋多士食口感豐富,必叫呀!野飲我地分別叫左開心果桃烏龍、青瓜薄荷梳打同芭樂烏龍梳打。Pistachio Nut Cream Peach Oolong (M)$42我叫左開心果烏龍,開心果cream味唔太濃
慢煮法式油封鴨腿野菌燉飯 $128
澳洲M5和牛板鍵 $198
芝士牛肝菌風味黑松露醬脆薯條 $68
芝士蕃茄焗自製意式肉丸 蒜蓉多士 $78
蒜蓉多士焗得香脆,就咁食都好香口
野飲我地分別叫左開心果桃烏龍、青瓜薄荷梳打同芭樂烏龍梳打。
我叫左開心果烏龍,開心果cream味唔太濃,但面頭有少少開心果碎幾香,烏龍正常唔太甜
Cucumber Mint Soda $48
朋友叫左呢個青瓜薄荷梳打,佢覺得有啲似牙膏味,但我覺得幾清新
Guava Oolong Soda $48
芭樂烏龍梳打,杯底有啲芭樂糖醬,要攪勻佢飲,咁就唔太甜
餐廳唔算大,有唔夠十張枱,天花有射燈直射落黎唔太舒服,但勝在食物質素幾高,價錢抵食😋😋