2019-06-28
今日有同事生日,所以專程搵下公司附近有無啲餐廳可以坐得舒服啲,諗起朗豪坊頂層有餐廳又未試過,就決定黎呢到搵食喇!頂樓有幾間餐廳,兩間都係西餐,一間就係beerliner,比較過beerliner既lunchset比較抵食,一於就黎個德國午餐啦!我地一行4人被安排坐係卡位,卡位闊落,坐得舒服😌由於係頂層關係,餐廳樓底超高,坐落唔會有壓迫感。Lunch set包左前菜、主菜、甜品及飲品。前菜我就選擇左雞胸雜菜沙律🥗份量絕不欺場,而且沙律菜都十分新鮮👍🏻主菜就叫左鯛魚柳配羅勒意大利飯。鯛魚利有兩大塊,不過味道偏咸,意大利飯就有驚喜,香草味濃,又唔會太乾,口感creamy👍🏻而且份量一樣十足,份量應該夠兩個人食🤣因為同事生日既關係,午餐加45蚊就可以叫主餐牌既甜品。我地叫左個「雪糕意粉」,其實即係將雪糕整成意粉既形狀🤣用黎打卡影相就一流👍🏻但其實雪糕味道都好好,有雲呢拿香味,而且加45蚊都十分抵食👍🏻
我地一行4人被安排坐係卡位,卡位闊落,坐得舒服😌
由於係頂層關係,餐廳樓底超高,坐落唔會有壓迫感。
鯛魚柳配羅勒意大利飯