2020-10-03 1556 瀏覽
早係一個星期前, 小編就巳經約咗朋友仔兩個人今晚嚟呢到慶祝中秋節係OPENRICE 見到有promotion買券的話,大概以原價既六七折 (即$160) 就巳經可以嘆到一隻德國豬手喇真心覺得好抵食本身我地book Jor 6:30pm,訂座可以keep 15 分鐘枱因為收工搭巴士過嚟尖沙咀有啲塞車. 店員大概6:35pm左右巳經打電話比我問我問位置幫我轉返個booking 去7pm前, 等我落咗車唔洗跑餐死,值得讚ge服務呢入座果陣比埋個豬手ge QR code 佢地dood 機咁就唔洗坐低之後再叫佢地安排上豬手喇另外我地兩個女仔仲叫多咗一份細既德國腸併盤以免淨係食豬手咁寡上菜果陣店員會問你洗唔洗相機食先, 影完相再幫你切開隻豬手(我知有啲餐廳未必有提供切既服務)隻豬手皮真係好脆口, 咬落有啲sharp sharp 聲, 食德國豬手真係要有返啲牙力先搞得掂佢啲肉都覺夠淋, 但就唔夠juicy. 啲酸菜就比較乾身, 同埋唔夠熱以前試過係德國啤酒節食過一啲好好味既酸菜, 至今都仍然未能忘懷希望有朝一日都可以食得返果種味道至於啲德國腸就一如既往, 無乜中伏亦有提供mustard 比你點黎食只
係OPENRICE 見到有promotion
真心覺得好抵食

另外我地兩個女仔仲叫多咗一份細既德國腸併盤
以免淨係食豬手咁寡
佢啲肉都覺夠淋, 但就唔夠juicy.
啲酸菜就比較乾身, 同埋唔夠熱
希望有朝一日都可以食得返果種味道
至於啲德國腸就一如既往, 無乜中伏
亦有提供mustard 比你點黎食
只係啲伴碟就比較普通, 可吃可不吃

由於朋友仔唔鍾意飲啤酒ge關係
我地就各自叫咗杯cocktail
Oriental Blossom ($65) 同埋 Grapevine ($65)
如果唔係又點會少得當地人當水飲ge 啤酒呢
我果杯Grapevine 提子味都幾出, 不過因為係襯GIN酒, 所以唔會覺得成杯酒好假/ 太甜

疫情情況放叫做穩定左啲, 佢地ge live band 巳經開始返表演
撞岩現場有人慶生. 佢地仲會即席gem 返首歌添
整體黎講我都會推介呢間餐廳比大家. 有機會我都會再黎食過
2020-09-30
用餐優惠
團購
  • 脆皮燒豬肘配酸椰菜及薯仔
  • 德國腸拼盤配酸椰菜及燒薯、薯仔沙律