2023-12-26
好耐冇去烚下烚下🥢,趁住呢排天氣凍咗☃️去打下邊爐😋🫶🏼 「至尊重慶雞煲」係位於旺角。為全港第一間重慶雞煲火鍋放題店,店主經營火鍋店幾十年,對重慶雞煲非常有研究。其原煲即煮的重慶雞煲,依照重慶大廚的正宗秘方,品質有保證😋!!餐廳有好多唔同款嘅雞煲揀,我地叫咗拉絲芝士🧀🫕,真係有拉絲嘅效果🫶🏼打吓卡都靚,芝士味濃同雞件好夾😋 好惹味!其他款式包括養顏花膠、芫茜🌿卜卜蜆、香濃米酒、胡椒豬肚等😍 總有一款啱你口味,雞件好大隻🤤落單係掃QR code,好有系統咁分類食物,隨時可以睇自己叫咗幾多食物,確保唔會落錯單。上菜速度快,唔使10分鐘啲食材一次過送晒上嚟🥢今次揀左 plan B, $228/ 一人 全包免收加一。食物種類選擇豐富🥗🥩🍖,有唔同嘅肉,包括雪花肥油、澳洲肩胛肉眼、黑毛豬梅花肉、仲有羊肉片等。油脂分布平均,啖啖肉!其他打邊爐必叫嘅餸包括牛柏葉、魷魚、丸類、豬皮、豬腸、響鈴、炸魚皮都有。仲有新界蔬菜,自助bar 拎鍾意食嘅蔬果🙆🏻♂️。嘢飲方面都有唔少選擇,有有氣汽水🧃、清茶系列、果汁飲品🥤、清熱龜苓膏飲品、仲有全場任斟嘅啤酒😆 鍾意飲啤酒嘅你就啱晒!仲有甜品 corner🥛🍮, 包
今次揀左 plan B, $228/ 一人 全包免收加一。
嘢飲方面都有唔少選擇,有有氣汽水🧃、清茶系列、果汁飲品🥤、清熱龜苓膏飲品、仲有全場任斟嘅啤酒😆 鍾意飲啤酒嘅你就啱晒!仲有甜品 corner🥛🍮, 包括唔同味嘅奶凍、啫喱糖、杯裝同條裝雪糕雪條🍨🍧。
餐廳面積大,位置闊落,食材新鮮,價錢相宜侍應有禮勤快,值得一試。