2015-12-26
環境:如果唔係搵好咗會嚟呢度食,基本上行過我係會以為佢係一間高級茶餐廳。但既然一早搵咗嚟呢度試嘅,就試吓啦。室內嘅檯凳唔算好多,但係感覺好local同埋油煙味重,所以坐室外啦。室外得2張檯,環境其實普通,而家冬天都還好,夏天真係唔知點算食物:有burger,fish & chips,all day breakfast等可以散叫。另外有2款set lunch,$45一個意粉,加$12有蒜蓉包&茶,如果想飲其他野可以以餐牌上嘅價減$12咁叫蒜香藍雪魚意粉:煎過嘅藍雪魚口感香甜,肉質细膩,唔會煎得過火但係個面又有少少脆口。意粉乾身但又唔會覺得油淋淋。如果蒜片再熟啲會更加惹味。白汁磨菇蒜腸煙肉意粉:好多煙肉,白汁好有蒜腸嘅味道,唔會太過creamy或過鹹。意粉軟硬適中。以$45嚟講,對呢兩個意粉絕對收貨!蒜蓉包:香噴噴蒜味勁濃,好鬆脆,啱啱恰到好處綠茶milkshake:好milky而且甜,綠茶味唔太濃,感覺好適合小朋友飲。飲到一半先發覺自己冇將啲綠茶粉撈勻,撈完之後係多咗綠茶味,但絕對唔係京林屋呀中村藤吉嗰款綠茶味超濃咁樣。但飲完呢杯milkshake之後個人的確開心咗!服務:非常友善,發現
蒜蓉包:香噴噴蒜味勁濃,好鬆脆,啱啱恰到好處
服務:非常友善,發現俾漏咗個杯墊會即刻走返出嚟講唔好意思。而且我每講一次'唔該',佢哋都會講一次'唔駛~'。近期有覆我講'唔駛~'嘅地方只有太子嗰間寶益潮州打冷小菜...
白汁蘑菇汁蒜腸煙肉意粉
綠茶milkshake