2018-01-30 57 瀏覽
見到登龍街又開左新既拉麵店,就同男朋友去試下喇。首先一讚既係店員既服務態度好好,而家好少有咁好禮貌,仲會問你想要熱茶定凍茶。見到呢間拉麵攞埋米芝連,係北海道好似好出名咁。首先個叉燒丼唔記得影相,原來諗住唔寫,但係我覺得叉燒食好值得讚。第一,價錢平,$38就有一碗,而家份量都唔少。第二,用料不錯,叉燒好多亦好滑,飯係用珍珠米。第三,有創意好特別,特別在於佢用芝麻醬,一見到以為會好奇怪,點知食落幾特別幾夾幾好味。<灸燒五花叉燒拉麵(醬油),$98>然後有個灸燒五花叉燒拉麵,醬油味既湯底味道適中,唔會太濃太淡,一入口會淡啲然後就會慢慢濃。叉燒超級大塊,味道不錯。<拉麵加配:餃子(3隻) + 汽水,$15>餃子唔算特別出色,不過勝在煎得好靚同埋夠熱,另外餃子汁係自己用豉油,醋辣油去溝,可以按自己既口味調出想要既味道。<抹茶蕨餅,$10>最後令我好驚喜既係個蕨餅。平時唔食蕨餅既我都覺得幾好味,因為夠煙韌,而且佢啲抹茶粉唔會太粗太嚡。
見到登龍街又開左新既拉麵店,就同男朋友去試下喇。

見到呢間拉麵攞埋米芝連,係北海道好似好出名咁。

灸燒五花叉燒拉麵  (醬油)
<灸燒五花叉燒拉麵(醬油),$98>
餃子  (3隻)
<拉麵加配:餃子(3隻) + 汽水,$15>
抹茶蕨餅
<抹茶蕨餅,$10>
最後令我好驚喜既係個蕨餅。
2018-01-23
抹茶蕨餅