2024-12-21
朋友生日要食餐好既慶祝吓,喺OpenRice搵吓有咩優惠券,見到呢間放題燒肉店人均$310就有6款黑毛和牛任食,好似幾抵~就決定試試佢🤓第一轉落單會有牌仔介紹係咩肉,可以試啱先再叫,雖然和牛嘅油花睇落幾靚幾均勻,不過食落肉味唔濃、油香都一般般,真係志在有和牛食吓🤣生牛肉壽司幾似魚生,不過都係試過就算😂冇咩特別味而且有啲薄💩特選薄炙牛里脊肉食落反而比和牛仲淋身啲,少少肥牛嘅感覺幾唔錯~好多款牛都切得薄得滯,冇咗個口感🥺所以我哋最鍾意嘅都係牛肉粒,啖啖肉得嚟又有油香😋雞肉豬肉都有好幾款選擇,最特別係雞頸肉,燒完好香又彈牙👍🏻海鮮方面有帆立貝、蝦、青口、蠔等等,帆立貝雖然唔大粒但都有彈牙嘅口感,以放題嚟講好唔錯,我哋都食咗好幾隻☺️熟食方面有自己出去夾嘅吉列蝦、炸雞軟骨,落單嘅有炸蠔、炸芝士、炸雞,主食有冷麵、拌飯和牛肉燥紫菜飯等等,選擇幾多、食落正常,係炸雞唔知點樣好似有層未熟嘅麵粉咁😂雪櫃有沙律同甜品,個人覺得tiramisu最好味😛唔會雪都乾曬硬曬,咖啡味幾濃~
生牛肉 壽司幾似魚生,不過都係試過就算😂冇咩特別味而且有啲薄💩
海鮮方面有帆立貝、蝦、青口、蠔等等,帆立貝雖然唔大粒但都有彈牙嘅口感,以 放題嚟講好唔錯,我哋都食咗好幾隻☺️
熟食方面有自己出去夾嘅吉列蝦、 炸雞軟骨,落單嘅有炸蠔、炸芝士、炸雞,主食有冷麵、拌飯和牛肉燥紫菜飯等等,選擇幾多、食落正常,係炸雞唔知點樣好似有層未熟嘅麵粉咁😂
雪櫃有沙律同 甜品,個人覺得tiramisu最好味😛唔會雪都乾曬硬曬,咖啡味幾濃~