2020-07-05
7月2日晚7:15pm ,同朋友慶生選了緣聚放題,餐廳用Ipad 點單簡單易用,2小時任飲任食啱曬各人需要,揀星期一至四時段,大人9:00pm入座,成人$248,小童$148,長者$178。 進入餐廳見自助小食/沙律/飲品吧/甜品吧,種類繁多,包羅萬有。餐廳內類別 => 刺身,手握壽司,火炙壽司,軍艦壽司,天婦羅,楊物,風味之選,飲品,一品料理,卷物,火鍋配料,燒物,西日扒類,焗蠔,特製甜品,食事(即主食),升級upgrade(額外加費)。我先點魚子蟹肉沙律打底,由於疫情関係, 沙律吧改為點餐,衛生又方便。點了刺身 => 三文魚大腩,榮螺,甜蝦,象拔蚌,鮑魚片。推介三文魚大腩刺身,不是常有,售完即止, 肉質鮮味彈牙。點了天婦羅/揚物 => 大蝦天婦羅,紫心番薯天婦羅,吉列蠔,軟骨餃子,榴槤炸彈,芝麻雞翼。推介芝麻雞翼,芝麻很香,雞翼肉嫩外脆。榴槤炸彈既有榴槤香,外脆內軟,榴蓮fans 必選; 吉列蠔,海鮮味濃及爽脆外皮,必選。點了一品理料 => 鮮菇炒雜菜,黃金雞軟骨,鐵板牛柳粒。鐵板牛柳粒,牛柳一啖一口入口即溶,又有洋蔥香味。點了風味之選 =>
點了風味之選 => 蒜香雞翼尖,香辣味濃很惹味。
點了西日扒類 => 澳洲羊扒,香煎大蝦。兩款也推介羊扒,肉質煙韌,有香草嘅幽香; 香煎大蝦肉質鮮味彈牙。
最後點了特製甜品 =>有燕窩布丁,燕窩蜂蜜蛋糕,兩款也非常推介,滋味又養顏。
食物種類繁多, 適合各人不同需要, 是吃放題餐廳不二之選。