2020-01-24 35 瀏覽
正值年尾, 一家十口要食個有品質既冬至飯其實真係唔簡單出街打個邊爐…人多就緊架喇, 最慘係唔一定book 到房, 分分鐘帶埋助聽器都聽唔到對面位講緊乜 ; 揀到餐廳又唔一定岩每個人既口味, 老人家想食熱野, 後生果班想食下新鮮海鮮剌身, 所以今年決定係屋企食 有幾個屋企人本身腸胃比較敏感, 但又真係想食下新鮮刺身, 所以朋友就介紹左 Oyster Cove 出既節日拼盤試下, 上網一搵見到佢地有個APP, 搵岩心水就即刻落單, 仲可以網上過數超級方便 ; 我地揀左個Set 本身包左24 隻時令生蠔, 3 隻北海道活赤貝 , 6 隻紐西蘭深海龍蝦仔 , 馬糞海膽2大板, 仲有北海道帶子刺身6 隻同埋法國出產珍珠螺, 成個set 都只係二千蚊左右, 呢個價位成大班人食都唔算貴; 咁當然喇, 平就唔係大曬既, 最緊要都係啲野食夠新鮮; 啲蠔大細適中, 嚟到用叉拮下個蠔邊仲識郁既.. 起初都有少少擔心d 蠔太重海水味會搶左其他刺身味, 點知佢竟然係鮮味中帶甜, 仲可以襯返d 北海道帶子同海膽既鮮味, 另外因為我太遲先落單, 所以紐西蘭龍蝦一早俾人訂哂, 餐廳果邊好貼心,預先通知我地同埋轉左地
正值年尾, 一家十口要食個有品質既冬至飯其實真係唔簡單

另外因為我太遲先落單, 所以紐西蘭龍蝦一早俾人訂哂, 餐廳果邊好貼心,預先通知我地同埋轉左地中海紅蝦比我地, 啲蝦膏甜到食落番唔到轉頭 ; 大時大節想多人一齊食海鮮又唔想出去迫, 真係要試下Oyster Cove
外賣送餐