2022-08-15 365 瀏覽
之前睇到介紹黃埔開左間芋圓店, 今日咁啱同朋友食完lunch路過,行到熱辣辣諗都無諗就入左去~ 當時眼見都full house, 所以我地見門口有張枱諗住坐嗰張就算 , 但個姐姐勁好, 佢話最入面有張4人枱, 入面涼啲叫我地坐入去。坐低睇完食咩就行番出去落單,然後好快啲野就黎。我地叫左3款唔同既野,不過我只係食左仙草芋圓西米露,我覺得齋食西米露係甜左少少,但如果加埋仙草一齊放入口可以中和番個甜味好食啲,但芋圓口感偏硬,如果可以腍少少會好啲。另外朋友叫既黑糖珍寶仙草同香芋芋圓仙草佢地都話好食,而且餡係多既, 加上嗰2個都係冰沙底, 夏天食真係好正。但我覺得開喺嗰個位,睇埋個份量,三十幾蚊一碗係幾抵食~

但我覺得開喺嗰個位,睇埋個份量,三十幾蚊一碗係幾抵食~
黑糖珍寶仙草
香芋芋圓仙草