2021-12-04 1748 瀏覽
估唔到中環都有咁抵食嘅日式放題,有多款食物選擇,而且樣樣都不錯。晚市放題逢星期三、六 $340,而午市就星期六和日 $290。另外,加$180還可以任飲清酒、紅白酒、生啤、烈酒、汽水、果汁;唔飲酒的,都可以加$80任飲汽水、果汁。餐廳嘅環境亦不錯,充滿日式風格。.🥟Appetizer前菜都有五款選擇,包括:脆炸雞件、豚肉餃子、炸蠔、章魚小丸子、牛肉可樂餅。✨個人最鍾意章魚小丸子和牛肉可樂餅,新鮮整起熱辣辣,食落外脆內軟。.🍤Salad & tempura沙律有四款,包括:刺身薈沙律、薄切牛肉沙律、豆腐沙律、日式蟹子沙律。而雜錦天婦羅都有五款選擇,包括:炸蝦、粟米芯、茄子、冬菇、秋葵。✨個人最愛炸蝦,炸蝦夠新鮮,外脆入邊夠彈牙。而沙律,我地就無叫到。.🍣Rolls有六款選擇,包括:加州卷、鰻魚牛油果卷、松葉蟹卷、吞拿魚腩碎卷、辣三文魚卷、青瓜牛油果卷。✨個人偏愛吞拿魚腩碎卷,上面的魚腩蓉夠鮮美,食落充滿魚油香。.🐟Sashimi有五款選擇,包括:三文魚、油甘魚、帶子、甜蝦、三文魚子。✨個人偏愛帶子,大大粒,新鮮又嫩滑。.🍢Robatayaki有十款選擇,包括:雞翼、雞腎、雞軟骨、粟米、秋
🥟Appetizer

🍤Salad & tempura

🍣Rolls

🐟Sashimi
有五款選擇,包括:三文魚、油甘魚、帶子、甜蝦、三文魚子。
✨個人偏愛帶子,大大粒,新鮮又嫩滑。

🍢Robatayaki
有十款選擇,包括:雞翼、雞腎、雞軟骨、粟米、秋葵、五花腩、小青椒、香菇、豬頸肉、意大利青瓜。
✨個人最喜歡燒雞翼和五花腩。雞翼燒得好香,外皮香脆,入邊肉質嫩滑多汁;而五花腩肥瘦適中,燒得好香口。

🍚Rice and noodles for sharing
有九款選擇甘多,包括:鰻魚丼、魚生飯、牛肉飯、天婦羅丼飯、稻庭烏冬、蕎麥麵、醬油拉麵、豚肉拉麵等。
✨ 我們叫了一款熱的牛肉稻庭烏冬,因為天氣太凍想食一點熱的東西,味道都不錯。

🥩Main course
有四款選擇,每位可選其中一款,包括:美國牛扒、壽喜燒、味增煮鯖魚、雞肉西京燒。
✨我們選了美國牛扒和壽喜燒。個人好推薦美國牛扒,牛味香濃,而且肉質嫩滑。

🫕Soup
有兩款,包括:味增湯、蜆湯。不過我地就無叫來飲。
🍰Dessert
甜品拼盤
入面有多款新鮮生果和甜品,包括:哈密瓜、芒果、西瓜、火龍果、橙、抹茶奶凍和芝士蛋糕。