2020-05-22 136 瀏覽
去開旺角行街,晚餐想食日本野但又唔想食得太貴,所以今日就嚟咗呢間日式餐廳食飯。近排天氣實在太熱啦,就唔係好想食咁多熱辣辣嘅拉麵,好彩餐廳都有其他飯類選擇。入邊地方唔算大,但啲座位都幾寛敞,我哋一行兩人叫咗個純情豚肉生薑燒丼、築地大盛牛丼同埋個蒜味牛柳粒。-純情豚肉生薑燒丼唔知道個豚肉有幾純情啦😂原來係用咗岩手縣嘅純情豬,食落味道又真係唔錯喎,豚肉肥瘦適中,生薑味道幾入味,好食。-築地大盛牛丼牛肉片係和風嘅味道,配埋洋蔥一齊食,好襯。飯上嘅半熟蛋有流心嘅感覺,而且醬油味好入味。雖然都係大路嘢,但整體都不錯。-蒜味牛柳粒牛柳粒肉質軟稔,加上脆炸蒜粒同埋芝麻,層次豐富。-飲品方面,我哋點左蘆薈提子梳打冰同埋和歌山紀洲梅子梳打冰。提子梳打嘅漸變色好吸引,仲有粒粒果肉喺入邊,口感豐富。梅子梳打冰飲落好有梅味,上面仲有一粒梅子作點綴,賣相吸引。

純情豚肉生薑燒丼

築地大盛牛丼

蒜味牛柳粒

牛柳粒肉質軟稔,加上脆炸蒜粒同埋芝麻,層次豐富。
飲品方面,我哋點左蘆薈提子梳打冰同埋和歌山紀洲梅子梳打冰。

提子梳打嘅漸變色好吸引,仲有粒粒果肉喺入邊,口感豐富。

梅子梳打冰飲落好有梅味,上面仲有一粒梅子作點綴,賣相吸引。