2023-09-14 81 瀏覽
荔枝角Makuma 日式咖啡店最近好hit! 佢嘅食物真係值得一試。首先,佢哋嘅醬烤飯團好特別,有三文魚籽同吻仔魚乾。飯團入面嘅三文魚籽鮮味十足,吻仔魚乾就香脆可口,同飯團一齊食真係好開胃。仲有,我試過佢哋嘅炙燒慢煮24小時日式叉燒同月見冷烏冬。叉燒肉嫩滑多汁,同埋加上冷烏冬同流心蛋,口感清爽又飽足。流心蛋嘅加入更加增加咗料理嘅層次感。我叫咗佢哋嘅醬油鰹魚湯煮花膠同日本大根。湯嘅味道好鮮美,鰹魚同醬油嘅濃郁口味好夾,再加上軟腍嘅花膠同入味嘅日本大根,飲落去好溫暖又滿足。最後,我地嚟講講甜品啦。佢哋嘅焙茶蒟蒻蘭王卷蛋真係一絕。蒟蒻蘭王有濃郁嘅焙茶味,質感綿密又微甜。加埋軟綿滑嘅卷蛋同焙茶嘅香氣,真係好特別好好味。

首先,佢哋嘅醬烤飯團好特別,有三文魚籽同吻仔魚乾。

加埋軟綿滑嘅卷蛋同焙茶嘅香氣,真係好特別好好味。