2016-06-08
原來Kokomi都係美心集團的, 因為同朋友慶祝生日, 如果買美心/東海堂蛋糕唔收切餅費, 所以先知~佢係一間好全面既日菜, 由壽司到鐵板燒都有, 鐵板燒仲要係有師傅係你面前燒果種, 香港都有鐵板燒餐廳, 但通常都貴, 起碼$300-$400落樓, 有時想貪心試幾道菜, 呢到就滿足晒. 我地叫左個壽司拼盤, 都幾新鮮, 唔差得過同集團既千兩; 天婦羅都炸得乾身, 你見墊底果塊牛油紙有無油都知; 鐵板燒就叫左個蒜片牛柳同薄燒牛肉蔥卷, 我會覺得後者好食D, 因為佢唔會燒到太乾身, 只係我嫌裡面既蔥唔夠多; 其他食物就普通啦, 唔難食既, 無乜特別甘.坦白講, 係金鐘, 中環一定有更好既日菜選擇, 但呢間餐廳有齊所有日菜, 又唔係貴, 以甘既水準同收費, 我覺得抵食, 而且PP人流不嬲都唔多, 呢到地方大, 坐得舒服, 又唔會趕走, 想坐幾耐都得~