2022-01-14
難得平日放假又早起身,又諗起呢間酒樓响點心關注組都有介紹過, 話佢嘅點心孖寶性價比都幾高, 所以就去試一試🤭。孖寶A $31.8, 孖寶B $34.8, 當中都有好多款 都屬於貴價嘅點心, 三十零蚊有貴價點心可以叫, 我哋梗係唔會蝕🤭, 叫曬啲貴價點心啦😜。蒜蓉蝦春卷春卷炸得幾香脆, 都算幾多虾, 但係比較多油, 如果索下啲油先攞出嚟畀顧客食會好啲虎皮尖椒煎得好靚, 但係啲鯪魚肉冇魚味蝦乾浸魚肚蝦乾雖然大隻, 但係冇乜蝦乾味, 魚肚有4舊, 咬落幾有質感蘿蔔金錢肚舊舊都真係金錢肚, 夠曬入味, 爽口彈牙, 唔會炆到太淋身, 連蘿白都好入味鮮蝦腐皮卷炸得好香脆鮮蝦亦夠多, 不過都係太多油, 如果可以吸下啲油會好啲 蟹子香菇燒賣綠色燒賣皮, 唔係好天然, 怪怪哋, 燒賣肉就正正常常冇乜特別鮮蝦腸粉腸粉皮比較厚同埋淋身咗啲, 蝦嘅質地同味道都可以鳳爪排骨飯排骨太淋太梅, 唔好食, 鳳爪就正正常常座位距離都唔算太逼夾, 坐得舒服; 茶錢都係8蚊, 30零蚊有兩個點心, 性價比都算高👍
蒜蓉蝦春卷
虎皮尖椒
煎得好靚, 但係啲鯪魚肉冇魚味
蝦乾浸魚肚
蘿蔔金錢肚
鮮蝦腐皮卷
蟹子香菇燒賣
鮮蝦腸粉
腸粉皮比較厚同埋淋身咗啲, 蝦嘅質地同味道都可以
鳳爪排骨飯
排骨太淋太梅, 唔好食, 鳳爪就正正常常