2019-09-04
夜晚屋企唔煮飯,梗係去搵野食醫肚,深水埗雖然多野食,但大部分都食晒,又唔想太貴,突然醒起有間抵食泰國菜好耐無食,就決定同屋企人一齊去食💪🏽來到小泰豆,就算夜晚都只係大概50-60一個餐,包野飲,質素都幾好,又係抵食之選👍🏻必食推介就係呢個泰式辣椒炒肉碎煎蛋飯,基本上我每次來食都係叫佢,最緊要係肉碎同個汁好夾,辣辣地好野味,不過我就唔中意太多香草,會逐條逐條夾返出來😂煎蛋都好靚,點綴左個飯不少。另外屋企人又叫左個喇沙金邊粉,不過佢就嫌個湯底唔夠香,都係嗰句,應該要加多啲椰奶令件事似返東南亞feel,呢個都係香港既各國餐廳通病,為左配合香港人口味有時候係忘記左嗰個國家菜既特色,係要改善下。菜呢啲都係例牌,營養均衡必選,只需$20一碟!臨走嗰陣見到成枱泰國人樣既人響到開餐,可能都幾岩佢地口味😂小店加油💪🏽
菜呢啲都係例牌,營養均衡必選,只需$20一碟!