餐廳: 宜家家居餐廳及咖啡室
資訊:

2019-07-05 2432 瀏覽
我好鐘意睇傢俬,如果放假冇乜野做,我都會約朋友行宜家傢俬,今日約左朋友來荃灣分店,打算食完先行,順便可以消化下!!這裡不嬲都好多人等位,好好彩朋友眼明手快,見到有人準備走立即企定定係度,所以我們只需等3分鐘就有位了!!我們心中已經知道食咩,因為每次來都係食個幾樣,不過間唔中會有d限定食物出現,賣左一排就無左,所以我們都會拎來試下,我們決定好食咩就推車仔排隊攞野食啦!今次都拎左幾多野食,但都只係用左百幾蚊,晚餐算幾抵食!<肉丸配薯蓉,忌廉汁,紅果子醬 > 肉丸係宜家的招牌菜式,口感彈牙,將忌廉汁和紅果子醬同薯蓉一齊食好好味! 2種味道好夾,經常都會叫人倒多點汁和醬比我,每次都會整碟醬食哂!!<小食拼盤> 拼盤有雞翼,薯塊,腸仔和粟米!!雞翼炸到又黑又乾,仲有點咸!薯塊唔係好脆,炸得比較油!腸仔個皮好硬,硬到我覺得食左落肚應該都消化唔到!粟米好甜好味道!始終粟米無可能做得難食!<蝦串伴闊條麵> 蝦好大粒,煮得好入味,可能太過入味,所以有點咸,闊條麵煮得好淋,每條麵都又長又闊,口感不錯!醬汁配搭得很好,味道幾好!<雞脾> 幸好雞

<雞脾> 幸好雞脾無雞翼咁咸,可能唔係炸,所以食起來唔會好乾,大隻又多肉,味道不錯!

<葡撻> 未食之前以為好似某快餐店做的葡撻味道一樣,點知...雖然外表同正常葡撻一樣,但食起來酥皮一d都唔脆,味道怪怪地,仲凍冰冰,下次一定唔食!

整體來講,如果想簡簡單單,冇乜要求,又唔想太貴食一餐,這裏算係不錯的選擇!