2021-12-04
銅鑼灣其實真係有好多隱世美食,今次就同朋友嚟咗呢一間新開嘅印度餐廳,上網見到覺得環境幾好睇,價錢都OK,就上嚟試吓啦。Tdoori Chicken $118識得人多嘢又點少得呢一個天多利雞呢,呢一度整非常之正宗,雞件好滑,份量好多,一定要叫!Lamb Vindaloo $158鍾意食羊嘅我哋就叫咗呢一個,辣到嚟講大概係譚仔大辣左右啦所以唔係太辣😁羊味好濃郁,都有好多舊喺入面,配埋一個Naan簡直係完美!Cheese Naan $30Naan口感係我食過最咁多間入面最好食嘅,好煙韌,你拉扯佢嘅時候會有一絲絲!Shahi Tukda with rabri $85傳統嘅印度甜品,好似印度嘅炸西多士咁樣,食落去都唔會話係超級甜,而且有啲開心果碎喺上面,好香。Punjabi Mango Lassi $58飲品方面當然要叫呢一杯Mango Lassi!呢杯係我飲過最好味嘅!唔甜,而且打得非常之順滑,而且有啲稠嘅感覺,芒果味非常濃郁!📍 Dilliwale (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場9樓
Tdoori Chicken $118
Lamb Vindaloo $158
Cheese Naan $30
Shahi Tukda with rabri $85
Punjabi Mango Lassi $58
📍 Dilliwale (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場9樓