2023-06-28 106 瀏覽
୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧夏天就最啱食泰國嘢。今次我就係佐敦幫襯左間小店《泰識野》。睇個名就知識食之人先搵得到,睇個menu見到lunch set價格都幾抵食。泰式豬頸肉炒金邊粉 $68充滿鑊氣嘅炒金邊粉,炒金邊粉橙黃色又唔會太黏。食之前加入點花生、砂糖和辣椒,再攪拌均勻。豬頸肉爽口又有肉香。椰子嫩雞湯配金邊粉 $58一場嚟到梗係要試埋湯粉。金黃色嘅湯式,飲完成身暖哂,又有啖啖椰香。泰式鹽燒大鰂魚$158一見到menu有就已經想叫,因為要即場鹽燒,所以都要預一預時間。鰂魚相當大條又肉厚,可以見到魚皮都燒到香脆。另外底層嘅肉仲係十分鮮嫩,鹽粒又滲入魚肉,咸度剛剛好。泰式燒蠔 $148生蠔亦都好新鮮,店員即場燒製,蠔味濃又多汁。另外餐廳仲有隱藏Menu,好似冰凍燒菠蘿,明太子帆立貝,真係食極都食唔晒呀。佢啲嘢飲又平又抵你好有特色嘅係玫瑰泰式奶茶,你係平時飲泰式奶茶冇咁甜,多咗種花香玫瑰味!絕對推薦!如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧泰識野 (南京大樓) (佐敦

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧

泰式豬頸肉炒金邊粉 $68

椰子嫩雞湯配金邊粉 $58

泰式鹽燒大鰂魚$158

泰式燒蠔 $148
生蠔亦都好新鮮,店員即場燒製,蠔味濃又多汁。

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧

泰識野 (南京大樓) (佐敦)
佐敦白加士街68-70號南京大樓地下B號舖

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈୨୧