2021-08-02 83 瀏覽
最近去長沙灣探朋友,去到夜晚唔知食咩好,朋友就介紹左屋企附近既一間泰國餐廳。係荔角村商場地下,位置非常方便。餐廳入邊既環境好舒服,燈光柔和,而且座位亦非常足夠,岩曬一大班朋友黎食。同朋友就叫左二人套餐,可以揀炒菜一款、主菜一款,而且套餐包左兩碗白飯,同埋兩杯野飲,認真抵食~!唔夠食仲可以額外再叫甜品,價錢都係非常之實惠。一坐低店員已經送上蝦餅,蝦餅好脆好香口。我地嘅二人套餐叫左泰式海南雞(半隻),雖然餐單寫半隻,但份量都係非常足夠兩個人食。雞肉非常嫩口白滑,而且骨都唔算好多,配埋佢地秘製既海南雞醬真係一流。馬拉盞炒通菜好味我地仲加左$38 揀左串燒四串,可以揀牛/雞/豬。牛肉串燒出黎既味道非常香,而且佢既沙嗲醬花生味好濃郁,好正

一坐低店員已經送上蝦餅,蝦餅好脆好香口。
馬拉盞炒通菜
好味