2023-06-23 15 瀏覽
📍泰雅🐥海南雞飯配油飯 $65雞肉好嫩滑,而且咁啱食到嘅係雞脾位,所以食得出幾滑。海南雞嘅絕配一定係油飯,而個飯好香雞油味。另外,配嘅醬料都係平日常見醬汁,甜酸醬、鼓油同沙薑😌🍴泰式炒河粉 $68有雞肉/牛肉/豬頸肉/肉碎可以選擇,今次就揀咗牛肉🐂牛肉幾嫩,個炒河粉嘅質地同一般食到嘅河粉都幾唔同,比較煙韌,有少少似闊嘅薯粉,所以都會比較飽肚。另外個汁偏酸,另外佢都可以揀唔同嘅辣度,有微辣/小辣/中辣同大辣,我揀咗微辣所以其實都唔係好食得出佢嘅辣🌶️🐤泰式無骨鳳爪 (加配$13)無骨鳳爪偏辣,食唔到辣既朋友要注意下🥵碗小食仲有其他配菜,有大量既生菜🥬、芹菜、洋蔥🧅等等~酸酸地幾開胃🍗單骨雞翼(4件)(加配+$13)炸得幾脆,覺得都係比較乾身~但有配到醬汁,所以味道食落比較開胃~酸酸甜甜!🍤炸蝦餅 (加配+$20)反而個炸蝦餅比較值得試。熱辣辣❤️超脆!裏面係一粒粒嘅蝦肉,都幾彈牙👍🏻🐟泰式魚餅 (加配+$13)魚餅炸得比較乾身,口感亦都好結實~味道上不過不失⭐️好味指數: 7/10📍泰‧雅 (大角咀)大角咀海庭道18號奧海城二期1樓大食代4號舖
📍泰雅

🐥海南雞飯配油飯 $65

🍴泰式炒河粉 $68

無骨泰式鳳爪
🐤泰式無骨鳳爪 (加配$13)

單骨雞翼  &  泰式魚餅  & 炸蝦餅

🍗單骨雞翼(4件)(加配+$13)

🍤炸蝦餅 (加配+$20)

🐟泰式魚餅 (加配+$13)
魚餅炸得比較乾身,口感亦都好結實~味道上不過不失

⭐️好味指數: 7/10

📍泰‧雅 (大角咀)
大角咀海庭道18號奧海城二期1樓大食代4號舖
無骨泰式鳳爪