餐廳: 暹羅苑
資訊:

2024-11-29 156 瀏覽
鹵水豬手飯真係抵食!鹵水汁淋得非常足,撈飯一流,每啖飯都吸滿鹵水嘅香氣,濃郁但不膩。豬手份量十足,肉多而唔肥膩,啖啖入味,仲有半隻鹵水蛋作配搭,味道濃郁但不過重,整體平衡得非常好。飯底鋪咗少少酸菜,鹹香中帶點微酸,恰到好處。如果覺得鹵水味稍濃,配埋附送嘅酸辣汁一齊食,味道即刻變得開胃清新,完全冇膩嘅感覺。成碟飯嘅份量亦非常足夠,尤其作為午餐,呢個價錢真係物超所值。馬沙文咖哩牛腩亦係抵食!牛腩份量多而且夠大件,肉質軟腍香滑,煮得入味。馬沙文咖哩以椰糖、椰奶調製,香濃惹味,帶有淡淡甜香,唔辣但非常下飯。咖哩汁同白飯配搭得天衣無縫,簡直係送飯神器。最後再配一杯凍飲或者百事可樂,唔使額外加錢!呢個組合作為午餐真係非常抵食!無論係份量、味道定埋價錢,都係值得推薦嘅平民美食選擇!

泰式鹵水豬手飯
馬沙文咖哩牛腩(配白飯)
泰式鹵水豬手飯
馬沙文咖哩牛腩(配白飯)