2020-06-08 41 瀏覽
收工OT完後喺公司附近覓食,就一於試試一直都想試下嘅泰菜餐廳橙象🐘。見到大部分店員都係泰國人,就知道有幾正宗啦~店員仲推介我地試下$1優惠菜式,而當日嘅$1換購菜式就係咖喱雞🍛 我地一共叫左一份前菜拼盤、主菜、$1換購菜式同兩杯飲品。-泰式拼盤見到啲前菜全部都好吸引😍 所以就叫咗拼盤試試 拼盤包括有兩件春卷、蝦餅、魚餅同香葉包雞 其實份量都幾多 兩個人食就啱晒啦~每樣都可以食到一件-炭燒牛肋骨半肥瘦嘅牛肋骨燒得勁香口 配埋酸酸辣辣嘅醬汁十分惹味🌶 但對桃子來講d肉有少少肥 整體味道不錯-黃咖喱雞黃咖喱都幾大碗 估唔到裏面啲雞肉同配料份量都幾多 好有誠意 配埋飯食就最啱啦-椰青大大個椰青清甜解渴 配埋熱辣辣嘅泰菜一齊食真係好夾 解辣又開胃🤤見到幾乎每臺都有點,就知道幾受歡迎啦-芒果冰特飲芒果味濃郁🥭 份量都幾多幾大杯 味道唔會過甜 剛剛好呀
泰式拼盤
炭燒牛肋骨