2023-06-08 52 瀏覽
今日去佐敦買完嘢 行過見到有個好搶眼嘅招牌 係間叫⭐️泰識野⭐️嘅泰國餐廳 由於俾個招牌同餐廳名吸引咗😁 所以即刻入去試試我哋一行五人都有啲肚餓 所以叫咗個4人餐加一個炒飯同炒金邊粉✨泰識4人餐 $398✨1. 迷你泰式酸辣鳳爪2. 冬陰公海鮮湯3. 泰式小食拼盤 (春卷x3, 蝦餅x3, 糯米釀雞翼x2)4. 泰式沙嗲串半打 (雞、牛、豬)5. 泰式滷水唐生菜6. 主食A (3選1)泰式燒豬頸肉香辣肉碎生菜包泰式蝦頭膏炒什菜7. 主食B (4選1)青咖喱雞🌶️原隻無骨豬髀黃咖喱海虎蝦無骨海南雞(半隻)8. 白飯x4 (油飯+$2/碗)四人餐嘅份量同菜式非常多 主食方便我地揀咗泰式燒豬頸肉同黃咖喱海虎蝦 泰式燒豬頸肉 - 燒到外皮少少脆口 咬落好煙靭 好juicy🦐黃咖喱海虎蝦 - 啲虎蝦勁大隻 食落好厚肉又彈牙 加埋黃咖喱一齊勁惹味 🌶️冬陰公海鮮湯 - 個湯好足料 酸辣味岩岩好🐤泰式小食拼盤 - 三款小食都好好食 厭唔夠喉😂🍍菠蘿炒飯 $78菠蘿炒飯一上枱就已經聞到好香 炒到飯粒分明 唔會炒到好濕 材料亦好足 雖然叫菠蘿炒飯 但係其實入面都有唔少海鮮 🐷泰式豬頸肉炒金邊粉 $68個金邊粉炒

✨泰識4人餐 $398✨

1. 迷你泰式酸辣鳳爪
2. 冬陰公海鮮湯
4. 泰式沙嗲串半打 (雞、牛、豬)
5. 泰式滷水唐生菜

6. 主食A (3選1)
泰式燒豬頸肉
香辣肉碎生菜包
泰式蝦頭膏炒什菜

7. 主食B (4選1)
青咖喱雞🌶️
原隻無骨豬髀
黃咖喱海虎蝦
無骨海南雞(半隻)

8. 白飯x4 (油飯+$2/碗)

🌶️冬陰公海鮮湯 - 個湯好足料 酸辣味岩岩好
🐤泰式小食拼盤 - 三款小食都好好食 厭唔夠喉😂

🍍菠蘿炒飯 $78

🐷泰式豬頸肉炒金邊粉 $68
個金邊粉炒得好好 唔會黐埋一團 同埋唔會太甜 豬頸肉同上面提到一樣好煙靭好味 😋

🥤泰式奶茶 跟餐+$8
正宗嘅泰味道!特別係而家天氣熱 食杯泰式凍奶茶就岩哂👍🏻

我地本身驚唔夠叫多左嘢食 點知原來淨係個4人餐都好夠飽 而且真係好抵 叫左咁多嘢食仲打包咗兩盒嘢都唔洗$600

另外其實⭐️泰識野⭐️亦都主打串燒 有勁多選擇 鍾意食泰式或者串燒嘅可以試試