2022-01-25
冇晚市其實晏晝都可以食海鮮😂鴨脷洲大街街市出名海鮮種類眾多,買完海鮮要拎去整你要揀一間油水費價錢公道而味道中上嘅唔係咁容易。好多時候見食客都係攞去市政大樓加工,我同屋企人想冇咁迫又坐得舒服所以決定拎去一間小酒樓豉油王蝦碌加工費$90/斤海蝦本身非常鮮甜美味肉質爽脆加上師傅走油然後用少許豉油回鍋,非常香口食,而且得出有少少美極豉油提味,十分唔錯薑蔥炒蟹加工費用$90/斤雖然外觀豉油色水欠缺,不過味道係足夠,但鑊氣方面就豉油蝦比較出色豉椒炒蟶子皇加工費用$90/斤蟶子皇大忌過熟,廚師時間管理啱啱好鮮嫩之餘豉椒豉汁味道唔會過重,保持蟶子皇本身嘅鮮味,非常好至於一班兩味就係海東軒提供,炒班球有鑊氣,而且斑肉完整唔會鬆散,班球新鮮冇腥味$,值得一試其他菜式方面不過不失,朋友介紹中午飲茶點心的非常唔錯,下次有機會會試試
薑蔥炒蟹加工費用$90/斤
豉椒炒蟶子皇加工費用$90/斤
蟶子皇大忌過熟,廚師時間管理啱啱好
鮮嫩之餘豉椒豉汁味道唔會過重,保持蟶子皇本身嘅鮮味,非常好