2008-11-26
今日過開CWB, 晚餐就過黎食下涮羊肉, 2個人叫左涮羊肉套餐, $220 包湯底, 大白菜, 羊肉1斤, 什丸, 粉絲, 百福豆腐先講湯底麻辣湯, 未加水之前味道剛剛好, 如果食得辣既朋友可能會覺得不夠辣, 不過都幾”麻”, 淥粉絲一流呀, d辣椒麻椒會同粉絲痴埋一齊, 食落好剌激. 可惜呢度係加水, 唔加湯, 攪到個麻辣湯越來越淡. 後來我地叫阿姐幫手加辣至掂清湯底- 真係無咩味, 不過冇佢又唔得, 冇理由連菜都食麻辣菜掛.至於羊肉, 我本身食羊就係鍾意食羶味, 可惜呢度既羊只有小小羶….份量方面, 真係好足, 食極都仲有.混醬 – 太多花生醬啦, 好“灟”, 千其唔好點太多丸只係凍肉檔貨色, 可以不理眼闊肚窄, 只多個羊肉餃, 都算皮薄, 有肉汁, 不過我一向不好餃子類, so no comments.最大缺點, d杯等較dirty, 粘粘立立的.
2個人叫左涮羊肉套餐,
先講湯底
混醬 – 太多花生醬啦, 好“灟”, 千其唔好點太多
丸只係凍肉檔貨色, 可以不理
最大缺點, d杯等較dirty, 粘粘立立的.