2022-11-29
今日下晝約咗閨蜜齊齊去high Tea👯♀️ 見百樂酒店近期出咗個蜂蜜🐝芝士🧀做主題嘅下午茶套餐,本身係芝士控嘅我好想試下🥰 環境闊落,平日人較少,可以食住野傾下偈,感覺好relaxing 🥰🌟甜「蜜」「芝」味下午茶$378 for twoTea set鹹甜點心都有,每人11件😎 所有甜品都放係蜂巢造型嘅架上,啱晒打卡😍🥪酥炸軟殼蟹牛油果竹炭三文治軟殼蟹香脆大大隻,同牛油果好夾,係一個好嘅開始🫶🏻🧇煎鵪鶉蛋鴨肉迷你窩夫鴨肉食落一啲都唔膩,窩夫外脆內軟配搭新穎獨特👍🧀酥炸金文畢芝士配蜂蜜汁食落有果仁,夾雜芝士嘅鹹香,層次豐富🫶🏻🦀煙三文魚發達芝士蟹肉球煙三文魚同埋蟹肉好新鮮,芝士口感順滑🫶🏻🥪芝士火腿蜂蜜三文治外皮烘到金黃香脆,芝士火腿經典嘅配搭,加埋蜂蜜味道更清甜👍🍋檸檬蜂蜜芝士慕絲🍮蜂蜜啫喱芝士奶凍🍯蜂蜜柚子芝士撻🧀芝士蜂蜜蛋糕卷🍰岩燒芝士蛋糕配熱熔芝士汁🍇提子乾鬆餅跟住呢六款甜品,賣相有可愛趣緻嘅小蜜蜂🐝造型🥰 食落有檸檬🍋清香好解膩👍 熱熔芝士汁配搭蛋糕好正🫶🏻蜂蜜芝士撻有柚子嘅點綴,味道一流,果然冇失望,食完發覺原來芝士同蜂蜜可以有咁多火花😎會推介朋友過嚟一齊食🫶🏻☕️蘋果洛神花
🌟甜「蜜」「芝」味下午茶
$378 for two
軟殼蟹香脆大大隻,同牛油果好夾,係一個好嘅開始🫶🏻
🧇煎鵪鶉蛋鴨肉迷你窩夫
鴨肉食落一啲都唔膩,窩夫外脆內軟配搭新穎獨特👍
🧀酥炸金文畢芝士配蜂蜜汁
食落有果仁,夾雜芝士嘅鹹香,層次豐富🫶🏻
🦀煙三文魚發達芝士蟹肉球
煙三文魚同埋蟹肉好新鮮,芝士口感順滑🫶🏻
🥪芝士火腿蜂蜜三文治
外皮烘到金黃香脆,芝士火腿經典嘅配搭,加埋蜂蜜味道更清甜👍
🍋檸檬蜂蜜芝士慕絲
🍮蜂蜜啫喱芝士奶凍
🍯蜂蜜柚子芝士撻
🧀芝士蜂蜜蛋糕卷
🍰岩燒芝士蛋糕配熱熔芝士汁
🍇提子乾鬆餅
熱熔芝士汁配搭蛋糕好正🫶🏻
☕️蘋果洛神花水果茶(熱)
🍹熱情果蜜糖茉莉花茶(凍)
飲品選擇多,揀咗水果茶配搭甜品清新解膩,茉莉花茶清香撲鼻,味道甘甜🥰