2023-12-13
同朋友一齊去咗「田記魚蛋牛腩專門店」食魚蛋粉。除咗非常抵食,仲有幾多選擇,食材用料都好傳統做得好標準,呢頭都好多街坊特登嚟幫襯,勝在夠地道!我地點了崩沙牛腩河、招牌魚蛋麵、炸魚皮以同生菜,豆漿味道亦非常香濃,夾埋粉麵食真係一流!崩沙牛腩河粉鍾意食牛腩嘅一定會好鍾意呢個炆婚紗腩,充滿牛肉嘅鮮香味道,肉質柔軟,肥瘦除咗均勻入口都非常清甜,入面嘅白蘿蔔亦都朔晒牛肉湯汁,鮮甜無比!再食多啖香滑河粉,完美感呈現一碗港式牛腩河粉!招牌魚蛋麵鍾意食魚蛋嘅一定要試吓由新鮮魚肉整出的魚蛋,夠晒爽口彈牙,仲充滿魚肉嘅鮮香味,我同朋友都係叫咗河粉,因為呢度嘅河粉實在太香滑,食完一碗亦非常飽肚,夠晒足料!炸魚皮非常香脆可口嘅炸魚皮,用膠袋先綁好一大包,每一塊魚皮都充滿香脆嘅魚香,一啖魚皮一啖湯汁咁浸一浸嚟食,真係會令人冇辦法抗拒食晒成大包!
崩沙牛腩河粉
招牌魚蛋麵