2024-12-28 14 瀏覽
最近覺得天氣凍咗,就約咗朋友去麻辣年華食個暖笠笠嘅雞煲。今次揀咗佢哋嘅滋味雞煲2人餐,真係一啱打邊爐嘅天氣!一嚟到就率先上咗海鮮拼盤同椰子雞,首先會煲滾咗個椰子湯先,仲會有個鬧鐘,響咗之後就放啲椰子雞落去。個椰子雞啱啱好嘅嫩滑程度,加上椰子香氣撲鼻,好鮮甜!海鮮盤都幾足料,尤其係隻大蝦,肉質彈牙,配埋店家特製嘅醬汁,相當唔錯串燒嚟講,至尊紅柳羊肉串絕對係我嘅心頭好。啲羊肉醃得入味,香料味香勁,但又唔會蓋過羊肉本身嘅鮮味。最緊要係冇羶味,就算平時唔食羊嘅都一定啱食。黑椒牛柳串就啱啱好咁嫩,黑椒香氣十足,醬汁都入味,牛肉咬落去仲會爆汁。講到金銀蒜烤生蠔上面鋪滿金銀蒜碎,個蒜香同蠔口感豐富,蒜蓉酥脆,蠔肉鮮嫩多汁,絕對可以再叫飲品方面,至尊水果茶啱啱好解膩,啲水果好新鮮,冇咁甜膩。青檸金桔蘇打就清新提神,個酸香味夠晒開胃,飲完完全清走個口甜。個餐性價比高,份量夠晒兩個人食,啲嘢又新鮮夠味,最緊要係啲服務員態度好好,仲會不時過嚟睇吓個火,令成個食飯過程都好舒服。

2024-12-22
  • 椰子雞煲