2024-08-08
準備搏燒嘅一個親密朋友生日,入到去之後,我哋嚟到咗係觀塘嘅「Mini Friday」😉。 見到個氣氛舒適自在,食物嘅香味真係吸引到我,直頭感覺就好似佢咁對我哋講:「你哋啱啱好揀左好地方啦!」👏💓枱面嘅食物俾人嘅第一感覺就係,真係一大盤田園沙律!色彩繽紛,新鮮嘅蔬菜配上特製醬汁,每一口都清新爽口。 其次就有個乳酪蘋果三文魚他他,酸酸甜甜嘅口感再加上鮮美嘅三文魚,好健康又開胃呀😊。💖來到重頭戲就係一大碟韓式辣醬炸雞,邊啖邊汗,辣而唔辣到你流眼淚,外皮脆咁啱,內裡充滿雞肉香味,夾埋冷飲真係無可比擬🍗🔥。再嚟就有個海膽醬炒意粉配鮑魚,厚實嘅海膽味同鮮嫩嘅鮑魚完美結合,得意之至😋。我哋甜品就選咗個蟹肉菠菜大啡菇,唔係普通菠菇,係大啡菇呀!肉質緊緻嘅蟹肉淋上特製醬汁,加埋爽口嘅大啡菇,欠就一餐飯飲咗紅酒同白酒,每款野都好夾🍷。食完成餐,真係覺得物超所值,洋食都可以咁有驚喜,每樣食物都有特別之處,令人思緒萬千😊。又好吃又有feel,服務員態度超讚,應該可以做到我平常聚會嘅地方之一掛?不過要注意人多嘅時候,記得早啲訂位先!🥳🥳