2022-12-09 86 瀏覽
收工近近地去咗太子嘅時代冰室食晚飯🍴經常嚟呢度開餐,地點十分方便,地鐵站一出行3分鐘左右就到。而且鍾意呢度幾好坐,卡位夠晒闊落👍🏻今次嚟到見到又有新嘢,推出左幾款秋季限定煲仔飯同火鍋🍂仲有雞煲添,啱晒而家涼涼哋嘅天氣煲仔飯有五款選擇,幾經糾結之下揀咗滋煲北菇臘腸滑雞飯🐔雞件有好多件,雞味濃郁嫩滑,食哂成個飯都仲有雞淨😜臘腸同膶腸肥瘦均勻,臘腸脆身香口,膶腸嘅膶味非常香濃😚食到最後食埋飯焦真係完美火鍋就揀咗外邊少有嘅台式特盛臭臭鍋🥘材料勁豐富,有大腸,鴨肶,蜂巢豆腐等等,當然唔少得台灣火鍋必備嘅鴨血🤤另外我哋仲追加咗肥牛、牛丸、出前一丁。份量都好多,肥牛有成大概十片,$36好抵食,牛丸味道好濃郁。出前一丁索左沙嗲湯底味,夠晒惹味勁滿足🤤飲品就叫咗龍鳳•大檸樂,食咗咁多年冰室真係未試過凍檸樂係跟兩罐可樂,勁滿足,啱哂打邊爐,兩個人share似都得😜👍🏻